Situatie

Het voormalige kloostercomplex is gelegen aan de provinciale weg N278, genaamd Rijksweg, en ligt tussen de gemeente Maastricht en kerkdorp Cadier en Keer in de gemeente Eijsden-Margraten. De N278 vormt de belangrijkste wegverbinding tussen Maastricht en Vaals/Aachen.
 


De gemeente Eijsden-Margraten is gelegen in het Heuvelland van Zuid-Limburg en maakt deel uit van het Nationaal Landschap Mergelland.  Eijsden-Margraten is met haar 15 kernen en 20 buurtschappen één van de mooiste Zuid-Limburgse gemeenten in natuur en –historisch opzicht en telt ca. 25.000 inwoners.

BEREIKBAARHEID

De dagelijkse voorzieningen zijn nabij gelegen en per voertuig snel bereikbaar. Zo is het centrum van Maastricht binnen 5 minuten autorijden bereikbaar en is men binnen enkele autominuten rijden op de autosnelweg A2. Ook het centrum van Cadier en Keer en de kern Margraten is binnen enkele minuten autorijden bereikbaar.  In de directe omgeving zijn diverse supermarkten, winkels, scholen en sportfaciliteiten beschikbaar. 

Openbaar vervoer:
Het kloostercomplex is met openbaar vervoer, per reguliere lijnbusdienst, uitstekend bereikbaar.Per spoor is het centraal NS-station Maastricht de meest voorliggende optie om vervolgens de reguliere lijnbusdienst naar de locatie te nemen. Dit kan overigens ook via het NS-station Valkenburg. Een bushalte bevindt zich direct voor het kloostercomplex. 

Bussen vertrekken richting Intercity Station Maastricht ( ca. 14min ), station Maastricht Randwyck ( ca. 10 min ), Gulpen en Aken ( Duitsland )

Maastricht is met de trein rechtstreeks bereikbaar vanuit onder andere de steden Alkmaar, Amsterdam, Utrecht, ’s-Hertogenbosch, Eindhoven, Heerlen, Roermond en Luik ( België )