Ligging

Het kloostercomplex is op een prominente plek gelegen tussen Maastricht en het kerkdorp Cadier en Keer en ligt in een glooiend natuurlijk landschap met veel bomen en struikgewassen. De locatie is vrijwel solitair gelegen in het landschappelijk groen, maar tegelijkertijd vrijwel direct aan de doorgaande weg Maastricht-Vaals.

Gezien de ligging van het project is er gekozen voor de naam "Tussen Maas en Heuvel". De locatie bevindt zich op een "steenworp" van het bruisende Maastricht, maar tevens aan de voet van het prachtige Zuid Limburgse Heuvelland ! 

Het plangebied bedraagt ca. 15.000m2 en ligt grotendeels parallel aan de doorgaande weg. Een natuurlijke aarde geluidswal  met struiken en bomen scheidt deels het plangebied van de provinciale weg. Mede hierdoor biedt het kloostercomplex een hoge mate van privacy en geborgenheid. De bebouwingsdichtheid in de omgeving en op de locatie is laag. Er is veel groen in de directe omgeving aanwezig en meerdere monumentale panden in de nabije omgeving verfraaien het groene heuvellandschap.